CNN: Вибух – найбільш імовірна причина катастрофи літака EgyptAir

CNN: Вибух – найбільш імовірна причина катастрофи літака EgyptAir

Раніше головне управління внутрішньої безпеки МВС Франції попереджало про підготовку бойовиками нових атак 

Причиною катастрофи літака А320 компанії EgyptAir міг стати вибух бомби на борту. Про це повідомив телеканал CNN з посиланням на американських офіційних осіб.
За його даними, на користь «терористичної» версії говорять всі обставини катастрофи.
Раніше міністр цивільної авіації Єгипту Шериф Фатхі визнав, що з усіх можливих причин катастрофи найбільш вірогідною представляється версія теракту. «Якщо ви уважно проаналізуєте ситуацію, то побачите, що ймовірність теракту вище, ніж можливість технічної неполадки», - сказав він.
У той же час, телекомпанія CBS повідомляє, що США не виявили жодних ознак, що вказують на вибух. «Ніяких ознак вибуху при катастрофі EgyptAir не виявлено», - цитує телекомпанія своє джерело в американських структурах. Подальших подробиць CBS не приводить.
У свою чергу, телекомпанія NBC стверджує, що американська розвідка, яка відстежує переговори різних екстремістських угруповань, напередодні катастрофи єгипетського авіалайнера не засікла нічого незвичайного. «В останні дні моніторинг контактів екстремістських угруповань не дав нічого конкретного щодо можливості здійснення теракту на повітряних судах», - повідомила телекомпанія.
При цьому раніше головне управління внутрішньої безпеки МВС Франції попереджало про підготовку бойовиками терористичного угрупування «Ісламська держава» нових атак на французькій території, пише ТАСС.

Нагадаємо, що у Середземному морі виявлено уламки пасажирського лайнера єгипетської авіакомпанії EgyptAir, що прямував рейсом з Парижа до Каїра та зник з радарів.

Раніше міністр оборони Греції Панос Камменос заявив, що літак єгипетської авіакомпанії EgyptAir зробив різкі повороти в повітрі і почав стрімко падати, перш ніж зник з радарів у південному Середземномор'ї.

Експерти вважають найбільш ймовірною версією катастрофи літака терористичний акт. На користь своєї думки опитані агенцією фахівці наводять дані про те, що саме Франція та Єгипет в останні місяці є найбільш уразливими цілями терористів, а технічні несправності літака, найбільш вірогідно, виключаються, оскільки він був введений в експлуатацію у 2003 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: