ЦВК відмовила 42 громадам України в добровільному об’єднанні (документ)

ЦВК відмовила 42 громадам України в добровільному об’єднанні (документ)

В Окружному адмінсуді Києва оскаржується п’ять рішень Центральної виборчої комісії стосовно оголошення перших виборів

Протягом 2016-2017 років Центральна виборча комісія не знайшла правових підстав для оголошення перших місцевих виборів 42 об’єднаних територіальних громадах.

Про це сказано у відповіді ЦВК на інформаційний запит «Главкома».

Приймаючи вказані рішення стосовно 36 ОТГ, Центрвиборчком виходив з того, що звернення обласних держадміністрацій щодо призначення місцевих виборів у цих громадах не відповідали Конституції України та законодавству. Справа втім, що тергромади були утворені сільськими/селищними радами, розташованими на території двох суміжних адміністративно-територіальних одиниць, що унеможливлювало утворення ОТГ без вирішення питання зміни меж відповідних районів.

У ЦВК долали, що зміни меж районів і міст належить до компетенції Верховної Ради і потребує відповідного законодавчого врегулювання.

Крім цього, Центральна виборча комісія зазначила, що одержувала звернення щодо призначення перших місцевих виборів в тергромадах, розташованих на окремих територіях Донецької і Луганської областей, де 25 жовтня 2015 року чергові місцеві вибори не призначалися або не проводилися. Мова йде про шість ОТГ: Хлібодарівську сільську, Ольгинську селищну, Волноваську міську (Донецька область) і Новоайдарівську селищну, Щастинську і Гірську міських (Луганська область).

З цього приводу в ЦВК зауважили, що направили своє звернення до парламентського комітету з питань державного будівництва,. регіональної політики та місцевого самоврядування щодо надання роз’яснень положень закону про місцеві вибори.

Водночас в Окружному адміністративному суді Києва оскаржується п’ять рішень Центральної виборчої комісії стосовно відсутності правових підстав для оголошення перших місцевих виборів.  

Для перегляду документа натисніть на зображення

Нагадаємо, що 29 жовтня відбуваються місцеві вибори  у 202 територіальних громадах. Також 24 грудня призначено перші місцеві вибори у 49 об’єднаних територіальних громадах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: