Дефіцит держбюджету США зріс до майже $666 млрд

Дефіцит держбюджету США зріс до майже $666 млрд

Збільшення дефіциту відбулося за рахунок збільшення витрат за 2017 рік на 3%

Дефіцит бюджету Сполучених Штатів Америки за рік зріс на 80 млрд доларів і становить $665,7 млрд.

Про це йдеться в доповіді казначейства США, повідомляє Bloomberg.

Наголошується, що це найбільший дефіцит із 2013 року і шостий показник за всю історію США.

Збільшення дефіциту відбулося за рахунок збільшення витрат за 2017 рік на 3%. У міністерстві фінансів США пояснили це великими витратами на медицину і соціальні програми. Крім того, багато грошей запросило федеральне агентство з надзвичайних ситуацій у зв'язку зі збитками, завданими кількома ураганами.

Глава міністерства фінансів США Стівен Мнучін вважає, що ці показники – тривожний дзвіночок для вашингтонської адміністрації і виправити ситуацію можна шляхом податкової реформи та грамотнішої політики витрачання бюджетних коштів.

Водночас у міністерстві фінансів США очікують зростання дефіциту бюджету до $1,5 трлн у зв'язку з планами адміністрації президента США Дональда Трампа урізати податки, а в Республіканській партії вважають, що саме цей захід дасть зможу прискорити економічне зростання.

Нагадаємо, Сенат США схвалив резолюцію про федеральний бюджет на 2018 фінансовий рік у розмірі приблизно $4 трлн.

У вересні американський Сенат проголосував проект «Закону про бюджет США на потреби національної безпеки 2018», яким передбачено виділення Україні $500 млн на оборону.

Детальніше читайте у матеріалі «Главкома»: «Джавелінів» не буде. Півмільярда доларів від США: що це означає для України?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: