Корупція в університетах: на хабарі погорів декан з Хмельниччини

Корупція в університетах: на хабарі погорів декан з Хмельниччини
Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, де працює хабарник

Декана було затримано «на гарячому» під час одержання обумовленої суми неправомірної вигоди

Правоохоронці задокументували факт вимагання та одержання хабара деканом одного з факультетів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Затриманий отримав неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення приймальною комісією.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

За позитивне складання абітурієнтом вступних іспитів та зарахування до числа студентів навчального закладу декан вимагав хабар у сумі  $200.

Під час одержання обумовленої суми неправомірної вигоди зловмисника викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а неправомірно одержані кошти вилучено.

За вказаним фактом слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області здійснюється досудове розслідування за ч.3 ст.369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України.

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів. Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманій особі запобіжного заходу.

«Главком» також повідомляв, що на Хмельниччині чиновник погорів на хабарі через два арештовані комбайни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: