Деканоїдзе назвала головні досягнення своєї команди

Деканоїдзе назвала головні досягнення своєї команди
Хатія Деканоїдзе

Національна поліція на сьогодні відокремлена від міністерства і працює як незалежний орган

Екс-глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе в інтерв’ю «Главкому» заявила, що ключове своє завдаення на посаді – запуск Нацполіції – вона виконала. І це стало базисом для трансформації системи.

«Коли рік тому мене попросили очолити Нацполіцію, я була приголомшена неочікуваною пропозицією. Посада була важкою і досі залишається такою. Але особливо важко було на старті, коли у жодної людини не було уявлення, з чого починати побудову нового органа. Концепцію перетворення міліції на поліцію ніхто не усвідомлював», – розповіла вона. 

«Питань було дуже багато, наприклад, як створити бренд Національної поліції. Адже ви знаєте, Нацполіція на сьогодні відокремлена від міністерства і працює як незалежний орган. А тоді нам слід було створювати дорожню карту, платформу, на базі якої розвиватиметься ця структура, враховуючи, що Нацполіція – це не лише патрульні», – нагадала екс-глава Нацполіції.

Як відомо, Нацполіція – це також досудове слідство, кримінальний блок, який теж треба було переформовувати. І економічний блок, до якого були і залишаються серйозні претензії.

«Тоді, на початку, я поставила своїм завданням створити базис, платформу для розвитку. Протягом цього року ми запустили патрульну поліцію в 32 містах, – згадує Деканоїдзе. – Найголовніший успіх моєї невеличкої команди – ми не допустили відкату назад. І люди повірили, що поліція реформується. Якщо не боротися, «відкат» буде завжди. Дуже сподіваюся, що в українській поліції є багато людей, які будуть протистояти системі».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: