Деканоїдзе: Нинішній в.о. глави Нацполіції Троян сильно залежить від Авакова

Деканоїдзе: Нинішній в.о. глави Нацполіції Троян сильно залежить від Авакова
Глава поліції має бути сильним та незалежним, зазначила Деканоїдзе

Глава поліції має бути сильним та незалежним, зазначила Деканоїдзе

Екс-глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе вважає в.о. глави Нацполіції Вадима Трояна несамостійною людиною. Про це вона сказала в інтерв’ю «Главкому».

Деканоїдзе зазначила, що це її особиста думка, вона пропрацювала з ним кілька місяців.

За її словами, Троян дуже залежний від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. «Так, він дуже сильно залежить від міністра. Натомість, глава поліції має бути сильним та незалежним. Він не має опікуватись створенням комфортної зони для якогось окремого політика чи міністра/президента/прем’єра. Він має створити комфортну зону для поліцейських і громадян, яких поліція захищає», - зазначила Деканоїдзе.

У зв’язку з цим вона вважає добрим той факт, що на посаду глави Національної поліції міністр оголосив конкурс, хоча закон про Нацполіцію це не передбачає.

Деканоїдзе також розповіла, у чому полягали їхні з Трояном розбіжності. «Наші основні розбіжності стосувалися субординації», - сказала вона, додавши, що не знає, що саме доповідав Троян Авакову в обхід неї.

«Розбіжності та конфлікт з Трояном я не виносила на публіку, бо це, в першу чергу, означало б мою слабкість як керівника», - пояснила Деканоїдзе

Як повідомлялось, 14 листопада стало відомо, що Деканоїдзе подала у відставку. У свою чергу глава МВС Арсен Аваков заявив, що рапорт про відставку Деканоїдзе подала ще 11 листопада. За його словами, «це був складний, але дуже важливий етап, який увійде в історію української поліції».

16 листопада, Кабінет міністрів України звільнив Деканоїдзе та затвердив на посаді в.о. голови Нацполіції Вадима Трояна.

Читайте також матеріал «Главкома»: «Відставка Хатії Деканоїдзе: головні факти»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: