Делегація Держдепу США відвідала українських військових у районі проведення АТО

Делегація Держдепу США відвідала українських військових у районі проведення АТО
Очолює делегацію Курт Волкер
Фото: прес-центр Штабу АТО

Гості ознайомились зі специфікою керування військовими формуваннями під час ведення бойових дій

Делегація Державного департаменту США розпочала свій візит в район проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє прес-центр Штабу АТО.

За його даними, делегація вже відвідала штаб оперативно-тактичного угрупування «Донецьк». Делегацію очолює спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер. Разом з ним до району проведення АТО прибула Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович, співробітник Держдепартаменту США Лейн Бал, військовий аташе при Посольстві США в Україні полковник Пол Шмітт та інші посадові особи.

Делегацію зі сторони Збройних сил України супроводжували керівник антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей генерал-лейтенант Олександр Локота, директор департаменту воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міністерства оборони України генерал-майор Анатолій Петренко.

«Гості ознайомились зі специфікою керування військовими формуваннями під час ведення бойових дій, структурою та організацією військовим управлінням тощо. Українські військові отримали високу оцінку від американських колег», - сказано в повідомленні.

Як відомо, державний секретар США Рекс Тіллерсон 7 липня призначив спецпредставником щодо України колишнього американського посла в НАТО Курта Волкера. Обидва посадовці у неділю, 9 липня, відвідали з офіційним візитом Київ.

Волкер відповідатиме за просування зусиль Сполучених Штатів, спрямованих на виконання Мінських угод. Він неодноразово закликав адміністрацію Дональда Трампа протидіяти викликам з боку Росії.

Держсекретар Рекс Тіллерсон вірить, що спецпредставник США допоможе встановити мир на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: