Демонтаж МАФів на ринку біля станції метро «Лісова» у Києві: поліція відкрила провадження

Демонтаж МАФів на ринку біля станції метро «Лісова» у Києві: поліція відкрила провадження
Невідомі пошкодили огорожу та будівлі МАФів на столичному ринку

Сторона, яка здійснювала демонтаж торгових точок, не надала поліції жодних дозвільних документів

За фактом вчинення самовільних робіт на столичному ринку поліція розпочала кримінальні провадження.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва у Facebook.

«До чергової частини Деснянського управління поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці зібралось близько 100 осіб та йдуть у напрямку станції метро «Лісова». На місце події негайно виїхали патрульні та слідчо-оперативна група», - розповіли у прес-службі поліції Києва

Так, по прибуттю правоохоронці встановили, що на вулиці Кіото група громадян за допомогою тракторів та екскаватора намагались демонтувати огорожу та будівлі малої архітектурної форми (МАФ), у яких здійснювалась підприємницька діяльність. У результаті невідомі пошкодили огорожу та чотири будівлі МАФів.

«Нарядами патрульної поліції та співробітниками Деснянського управління поліції вдалось локалізувати групу активних громадян та запобігти зіткненню із особами, які здійснювали охорону території ринку. На цей час сторона, яка здійснювала демонтаж торгових точок, не надала поліції жодних дозвільних документів», - повідомили правоохоронці.

У ході огляду місць події працівники Деснянського УП задокументували факти вчинення крадіжок чужого майна. Внаслідок пошкодження однієї торгової точки підприємець виявила зникнення кількох сумок, які згодом поліцейські знайшли та повернули власниці. Друга заява надійшла від чоловіка, у якого з пошкодженого кіоску викрали ноутбук.

На даний час кількість потерпілих встановлюється та вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Окрім того, під час припинення несанкціонованих дій групи громадян за різні правопорушення було затримано шість осіб, яких доставили Деснянського управління поліції. З місця події вилучено чотири одиниці важкої будівельної техніки та різні предмети.

«Під час вказаних подій небезпечні пристрої та заборонені предмети ніким із учасників події не використовувались. А відтак ніхто не постраждав і за медичною допомогою не звертався», - резюмувал в поліції.

Слідчим відділом Деснянського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ознаками ст. 356 (Самоправство) та ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває. Вживаються заходи щодо накладання арешту на вилучену техніку.

Також у соцмережах повідомляють,  що під час погрому на ринку постраждав зоомагазин і всі тварини в ньому загинули або були втрачені.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: