Депутат: на посаду міністра агрополітики обговорюються три кандидатури. Але є фаворит

Депутат: на посаду міністра агрополітики обговорюються три кандидатури. Але є фаворит

Максима Мартинюка «сватають» у крісло міністра

Нардеп від «Батьківщини» вважає, що очолити міністерство може діючий в.о. міністра

Народний депутат від «Батьківщини», заступник голови аграрного комітету Вадим Івченко в інтерв’ю «Главкому» назвав кількість претендентів та фаворита на посаду міністра агрополітики.

«На посаду міністра обговорюються три кандидатури. На мою думку, найвірогідніша - Максим Мартинюк (зараз виконує обов’язки міністра. - «Главком»)», - заявив нардеп.

Нагадаємо, 40-річний Максим Мартинюк раніше очолював департамент архітектури, містобудування та кадастру Вінницької міської ради в команді Володимира Гройсмана. У 2015 році став головою Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Наразі Мартинюк працює першим заступником міністра аграрної політики та продовольства України.

Також Івченко відповів, чи реально влада зацікавлена у відкритті ринку чи це просто гра на догоду міжнародним організаціям.

«Ситуація більш глибока. Місце Яценюка зайняв Гройсман. Яценюк був вигідний МВФ і міжнародним інвестиціям, бо виконував те, що йому говорили, особливо щодо рефінансування банків. Коли кошти з банків виводились через австрійський Meinl Bank, колосальна кількість з них осідала в певних фондах, в тому числі Open Ukraine Яценюка, у фонді Пінчука і так далі», - заявив нардеп.

За його словами, теперішній прем'єр «хоче сподобатись, щоб на нього зробили ставку».

«В Мінагрополітики є виконавець (певно, йдеться про першого заступника та в.о. міністра аграрної політики Максима Мартинюка. - «Главком»), який має провести реформу, «протягнути» законопроект про обіг земель. Але цей документ може ж бути по-різному виписано. Ніхто ж не говорив, як писати. Скільки можна буде купувати: 100 гектарів? 200? Хто матиме перше право викупу? Як вони це випишуть – побачимо», - резюмував заступник голови аграрного комітету Ради.

Детальніше читайте в інтерв’ю «Главкома»: Вадим Івченко: Жодному аграрному олігархові чи фермеру не вигідно відкривати ринок землі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: