Депутат з «Народного фронту» передбачає, що Одеський НПЗ знов потрапить до рук Курченка

Депутат з «Народного фронту» передбачає, що Одеський НПЗ знов потрапить до рук Курченка

Україна може втратити одне зі своїх найприбутковіших підприємств, вважають у «Народному фронті»

Господарський суд Одеської області в четвер, 18 серпня, своїм рішенням затвердив реєстр грошових вимог кредиторів ПАТ «Одеський НПЗ», фактично визнавши заборгованість заводу в обсязі 14 млрд гривень компаніям колишнього керівника тіньового бізнесу родини Януковича - Сергія Курченко.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook депутат фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Євген Дейдей.

«Одеський нафтопереробний завод поступово спливає в руки Курченко і його російських подільників. Україна може втратити одне зі своїх найприбутковіших підприємств», - заявив він.

Депутат підкреслив, що суддя господарського суду Одеської області Зеленов виніс відповідний вердикт, незважаючи на відсутність первинних документів, які підтверджували б факт перерахунку грошових коштів на поточний рахунок НПЗ, а також на ряд об'єктивних обставин і походження цих грошей.

«Тепер про погашення боргів із зарплати можуть забути 800 працівників заводу і все контрагенти», - додав Євген Дейдей.

За інформацією депутата, кредитори підприємства - це російський банк ВТБ і дві компанії, зареєстровані на Кіпрі.

«Після визнання їх вимог законними, вони отримали по суті юридичний і фактичний контроль над підприємством. Втім, якщо залишити тонкощі, суть зводиться до того, що замість, наприклад, націоналізації стратегічного заводу, його активи знову опиняться в руках колишнього власника - олігарха Сергія Курченка, що заробив свої статки під час правління Януковича», - пояснив парламентарій.

«Так за що ми стояли на Майдані? Це результат Революції гідності? За таку незалежність і справедливість ми кожен день втрачаємо найкращих !? »- обурився депутат.

Він також заявив про необхідність не допустити того, щоб екс-«регіонали» через підставних осіб знову впливали на економіку, а, значить, і політику України.

«Якщо ми сьогодні не зупинимо свавілля щодо Одеського НПЗ, завтра нам доведеться миритися з рішенням чергового продажного суду про повернення у власність Януковичу «Межигір'я» і його «золотих батонів», - підсумував Євген Дейдей.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: