Депутати дозволили «безстроковим» контрактникам звільнятися після двох років служби

Депутати дозволили «безстроковим» контрактникам звільнятися після двох років служби

За відповідний законопроект №5337 за основу і в цілому проголосували 239 народних депутатів

Верховна Рада дозволила «безстрокових» контрактникам звільнятися після двох років служби. За відповідний законопроект №5337 за основу і в цілому проголосували 239 народних депутатів.

Крім того, Рада прийняла постанову, якою скасувала встановлення зарплати військовослужбовців строкової служби на рівні контрактників. За це рішення проголосували 235 депутатів.

Мова йде про скасування пункту в постанові про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності та безпеки держави, яким на особливий період зарплата обох категорій встановлювалася на одному рівні.

Під час обговорення документу, депутати зазначали, що на передовій воюють лише бійці контрактної служби, тому вони повинні отримували вищу зарплату, ніж строковики, які участь у бойових діях не беруть.

Як повідомлялось, протягом вчорашнього дня ворог концентрував свої провокаційні зусилля переважно на Маріупольському та Донецькому напрямках. Зокрема, з мінометів, гранатометів та озброєння БМП окупанти обстріляли Широкине, Красногорівку і Водяне. З мінометів ворог вів вогонь по Луганському, а з великокаліберних кулеметів – по Опитному. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: