Депутати не захотіли навіть обговорити санкції проти Януковича і «сім'ї»

Депутати не захотіли навіть обговорити санкції проти Януковича і «сім'ї»
Віктор Янукович
Фото Reuters

Парубій чотири рази намагався включити до порядку денного законопроект про санкції проти екс-президента, але марно

Народні депутати чотири рази намагалися включити до порядку денного проект постанови щодо застосування персональних санкцій проти екс-президента та його близького оточення, проте рішення так і не було прийнято.

В ході ранкового засідання ВР спікер парламенту Андрій Парубій відповідне рішення ставилося на голосування три рази, але для прийняття рішення кількох голосів щоразу не вистачало. На вечірньому засіданні спікер ще раз виніс на голосування це питання, однак його знову підтримали лише 216 нардепів з необхідних 226.

rg3rg

Відповідно до тексту проекту постанови 5350 «Про заходи захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і національної цілісності України, протидії терористичній діяльності» парламент планує схвалити та внести на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування персональних санкцій за створення реальних та/або потенційних загроз національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і національній цілісності України, сприяння терористичній діяльності. До списку осіб, щодо яких пропонується застосування санкцій, включені екс-президент Віктор Янукович, його син Олександр, екс-прем'єр Микола Азаров, а також Віталій Захарченко, Віктор Пшонка, брати Клюєви, Сергій Курченко, Дмитро Фірташ та інші, всього - 21 особа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: