Депутати провалили законопроект про Національного регулятора в галузі енергетики й комунальних послуг

Депутати провалили законопроект про Національного регулятора в галузі енергетики й комунальних послуг

Законопроект відправлено на повторне друге читання

Верховна Рада України не ухвалила у другому читанні й у цілому проект закону «Про Національну комісію, що здійснює регулювання у галузі енергетики й комунальних послуг (НКРЕКП)». Законопроект підтримали лише 188 народних депутатів.
Кількома хвилинами пізніше парламент 258 голосами відправив законопроект на повторне друге читання.
Документ передбачає, що комісія складатиметься із семи членів, які призначаються і звільняються указом президента.
Майбутніх членів НКРЕКП добиратиме конкурсна комісія у складі п'яти осіб: двох представників призначає президент, двох – парламент (від комітету ПЕК і комітету ЖКГ), одного – Кабінет міністрів.
Приймання заявок здійснюється протягом 45 днів із моменту оголошення конкурсу. Конкурсна комісія подає на розгляд президента кандидатури, які отримали найвищий рейтинг та пройшли перевірку, загальним списком у кількості з розрахунку двоє на одну посаду члена регулятора.
Голову НКРЕКП обирають члени комісії на закритому голосуванні. Голову переобирають що два роки після затвердження першого складу комісії.
Відповідно до законопроекту, заміна членів НКРЕКП на нових відбуватиметься в три етапи: перших трьох членів мають змінити не пізніше шести місяців із моменту набрання законом чинності, ще двох – не пізніше 12 місяців, решту – не пізніше, ніж через 18 місяців.
Діяльність НКРЕКП має фінансуватися за рахунок надходжень до спецфонду Державного бюджету внесків на регулювання, що оплачуються суб'єктами господарювання, які здійснюють діяльність у галузях енергетики й комунальних послуг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: