Надії Савченко вручили премію в Польщі

Надії Савченко вручили премію в Польщі
Фото: Getty images

Нардепу від «Батьківщини» вручили у Любліні статуетку «Орел» - нагороду імені Яна Карського.

Народний депутат України Надія Савченко отримала нагороду «За силу духу в боротьбі за людську гідність і честь», повідомляє «Польське радіо».

На церемонії Савченко подякувала за підтримку, яку отримала від Польщі як вона особисто, так і вся Україна, і попросила вибачення за образи і непорозуміння, які виникали між двома народами в минулому.

Між тим, секретар Товариства Яна Карського, яке присуджує нагороду «Орел», Яцек Возьняк нагадав, що Карський також був в'язнем «совєтов» на польській землі, а потім дивом «уникнув долі кількох тисяч польських офіцерів, знищених Сталіним в Катині». Карському вдалося втекти до Варшави, де він боровся за Польщу.

«Як лейтенант Карський, так і лейтенант Савченко витримала час неволі. Витримала завдяки силі волі і духу. Витримала теж завдяки підтримці вільних людей, які хочуть миру», - підкреслив Возьняк.

Карський - учасник польського руху опору, Праведник світу. Нагорода «Орел» Яна Карського присуджується з 2000 року. Раніше нагороду отримали польські політики Яцек Куронь, Лех Васенса, посмертно російський опозиціонер Борис Нємцов, повідомляє УНІАН.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: