Der Spiegel назвав найбільш кричущі випадки фальсифікацій на виборах до Держдуми РФ

Der Spiegel назвав найбільш кричущі випадки фальсифікацій на виборах до Держдуми РФ

Видання описало кілька випадків вкидання бюлетенів та інших форм фальсифікацій

Під час голосування до Державної думи Росії 18 вересня одне з найбільш масштабних порушень сталося на виборчій дільниці №1958 у Ростові-на-Дону, пише німецьке видання Der Spiegel.

Видання зазначає, що в той час, як дві жінки встали навпроти урни для голосування, щоб закрити огляд можливим свідкам, третя опустила туди кілька десятків бюлетенів. Цю сцену було записано на камери спостереження, які з часів президентських виборів 2012 року транслюють те, що відбувається на дільницях, в інтернеті.

Аналогічний випадок мав місце в Нижньому Новгороді, де вкидання здійснив один з членів виборчої комісії. Деякі ЗМІ повідомили про порушення в Санкт-Петербурзі. Так, співробітник інтернет-порталу «Росбалт.ру» спостерігав групу студентів і пенсіонерів, які збиралися біля станції метро «Проспект більшовиків». Очевидно, як написав портал, вони отримали вказівку голосувати за певного кандидата і їм були обіцяні гроші.

Кореспонденту порталу «Фонтанка.ру» навіть вдалося потрапити в таку групу. Журналіст написав про те, що в його паспорт вклеїли наклейку, яка служила чимось на зразок розпізнавального знаку. Як тільки він показав її на виборчій дільниці, йому видали чотири бюлетені, хоча він був прописаний в іншому районі міста.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: