Силовики затримали на хабарі головного санітарного лікаря України

Силовики затримали на хабарі головного санітарного лікаря України

Операція проводилася і розроблялася спільними зусиллями Нацполіції і НАБУ

НАБУ і поліція затримали на хабарі головного санітарного лікаря України Святослава Протаса.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава МВС Арсен Аваков.

«Щойно, в робочому кабінеті, затриманий Головний санітарний лікар України Святослав Протас з начальником департаменту Санітарної служби України Чепурним. Одночасно по всій країні, проводяться обшуки, допитуються 19 головних санітарних лікарів областей, частина з яких також будуть затримані», - написав Аваков.

Він додав, що група чиновників, на чолі з Протасом, «розробила і впровадила злочинну схему по розкраданню великої суми бюджетних коштів».

«На переведенні в готівку та отриманні першого ж траншу викрадених коштів (400 000 грн), учасники афери були затримані, - пояснив голова МВС. - Спільна операція проводилася і розроблялася Нацполіціей і НАБУ».

Протас був затриманий у власному кабінеті, як організатор розкрадань. «Він діяв цинічно - попередньо змовившись про те, як і за якими правилами будуть викрадатися і відмиватися бюджетні гроші. Всім роз’яснили правила і «обов'язки» - і всі погодилися брати участь в афері .. і тільки один (!) Сказав – ні», - розповів деталі Аваков.

Оперативниками НАБУ і Нацполіціі за час спостереження задокументовано 11 фактів вимагання та отримання Протасом від підлеглих хабарів, додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ сьогодні зранку проводить обшуки у приміщенні Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: