Дипломат: До кінця року товарообіг України і Німеччини зросте на 20%

Дипломат: До кінця року товарообіг України і Німеччини зросте на 20%

Посол нагадав, що 11 жовтня в Києві буде створено Німецько-українську торговельно-промислову палату замість Делегації німецької економіки, яка працює нині

До кінця 2016 року очікується зростання товарообігу між Україною та Німеччиною щонайменше на 20%. Це один з найбільших показників росту у торгівлі Німеччини з країнами Східної Європи та колишнього СРСР.  Про це в інтерв’ю «Главкому» Андрій Мельник, посол України в Німеччині.

За словами посла, у Німеччини з Росією досі триває падіння товарообігу. «Щодо німецьких інвестицій, то у нас ще немає кардинального перелому, ми, на жаль, поки що не можемо говорити, що вони йдуть до нас потоком. Тим не менш, за останньою статистикою, маємо в цьому році збільшення їх обсягів на 33 мільйони доларів. Як приклад: цьогоріч німецька компанія відкрила у Житомирі завод з виробництва кабельного обладнання для німецьких автомобілів. Сьогодні там уже понад 1000 робочих місць», - зазначив він.

Мельник підкреслив, що до кінця року планується збільшити їхню кількість удвічі, в цьому стратегічному сегменті помітна позитивна налаштованість німецького бізнесу. «Це надзвичайно важливо, адже автопром – це хребет німецької економіки. Крім того, такий тренд напряму пов’язаний з позитивними очікуваннями щодо зростання вітчизняної економіки. Приємно, що прогноз зростання ВВП, який дає наш уряд, міжнародні інституції, повністю поділяють у ФРН», - додав він.

Посол також нагадав, що 11 жовтня в Києві буде створено Німецько-українську торговельно-промислову палату замість Делегації німецької економіки, яка працює нині. «Ми створюємо палату, яка не лише представлятиме інтереси німецького бізнесу у нас, її членами стануть і українські компанії. Створення ТПП буде потужним сигналом самим німецьким компаніям про те, що у Києві з‘явиться потужний лобіст, який матиме політичну підтримку в уряді і сприятиме вирішенню проблем інвесторів», - розповів він.

За словами посла, у німців існує дуже розгалужена система таких палат. «Практично щомісяця на майданчиках земельних ТПП ми проводимо бізнес-форуми. Останній приклад – потужний захід у червні з ТПП Мюнхена, в якому взяли участь понад 120 німецьких компаній, були й українські фірми, які провели власні road show», - сказав Мельник.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: