Дипломат розповів, яку роботу знаходять українці в Німеччині

Українці займають у Німеччині дедалі вищі соціальні щаблі, зазначив посол Мельник

Українців, які легально перебувають на території Німеччини, близько 200 тисяч. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів посол України в Німеччині Андрій Мельник.
На його думку, реальна кількість українців, що працюють у Німеччині, не набагато відрізняється, «бо тут немає такого, як у південних країнах, де існує прихована міграція».
«Берлін сприяє приїзду висококваліфікованих кадрів, які можуть розраховувати на високу зарплатню, в районі 8-9 тисяч євро, за так званою блакитною картою. Квотами, які виділені урядом за цією програмою, наскільки нам відомо, скористалося чимало українців. Ми десь на третьому місці. Переважна більшість цих щасливчиків – фахівці IT-сфери. Окрім того, маємо багато лікарів. У Німеччині дефіцит медпрацівників, особливо в сільських регіонах на сході. Я особисто організовував зустріч у посольстві українських медиків, які знайшли себе у ФРН. Був приємно здивований, коли дізнався, що низка наших співвітчизників реально займають топові позиції в провідних клініках, починаючи зі славнозвісної Шаріте», - розповів посол.
За його словами, українці займають у Німеччині дедалі вищі соціальні щаблі.
«Щодо фундаментальної науки – наведу лише один приклад. Цього року премію імені Лейбніца, свого роду німецький «Нобель» у сфері науки, отримали 10 дослідників. Одним із них була наша співвітчизниця – директор Інституту біофізичної хімії імені Бонгьофері з Гьотінгену Марина Родніна. Розмір цієї найпрестижнішої у ФРН наукової відзнаки становить 2,5 млн євро, значно більше, ніж Нобелівська премія. Я був на церемонії в Академії наук у Берліні, особисто привітав нашу зірку. Мене просто «розпирало» від гордості», - розповів також посол України в Німеччині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: