Директор аеропорту «Львів» розвіяла міф, що авіакомпанія Ryanair має кращі умови, аніж МАУ

Директор аеропорту «Львів» розвіяла міф, що авіакомпанія Ryanair має кращі умови, аніж МАУ

Міністр інфраструктури Володимир Омелян та директор міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького Тетяна Романовська

Фото: Міністерство інфраструктури України

Директор аеропорту «Львів» пояснила, як компенсуються знижки для лоукостерів

Знижки, які надаються авіакомпанії Ryanair є опублікованими і ними можуть користуватися всі компанії без винятку. Рік тому міжнародний аеропорт «Львів» ім. Данила Галицького підписав з МАУ нову угоду і дав авіакомпанії дуже великі знижки, які дозволено законом. Тобто МАУ протягом року вже має шанси розвивати наявні рейси та відкривати нові. Про це розповіла директор міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького Тетяна Романовська під час прес-конференції в прес-центрі «Главкома».

Аеропорт «Львів» проводив переговорив з Ryanair дуже довго.

«Особисто я проводила з ними переговори більше, ніж півроку. Процес переговорів був надзвичайно тяжким, але сталося чудо, що нарешті через переконання, узгодження, авіакомпанія Ryanair прийняла наші умови, тобто ми підписали угоду. Угода не суперечить українському законодавству, ми погодили з ними конкурентну ціну і надання максимальних знижок, умови приросту від перевезень», - говорить Романовська.

Ryanair - найбільш потужний перевізник Європи. Вони здійснюють польоти у 200 аеропортів Європи.

«Звичайно, такі авіакомпанії, які є традиційними, як «Люфтганза», «Австрійські авіалінії» так само мали виклики при вході лоукостів на європейський ринок. Але тим не менше, всі працюють і літають. Для мене було великим щастям зробити таку можливість громадянам України, щоб ціни були доступні на авіаперевезення. З першого дня переговорів Ryanair оголосили нам про сім напрямків і 16 рейсів на тиждень, тобто для нас це була вигода», - продовжує директор аеропорту.

Романовська запевняє, що ціни, за якими було погоджено  угоду з Ryanair, є однаковими для всіх авіакомпаній, що працюють в аеропорті. «Знижки, які надаються авіакомпанії Ryanair є опублікованими і ними можуть користуватися всі компанії без винятку. Ми проводили переговори з Ryanair, паралельно вели переговори з МАУ і казали їм, що ми ведемо з ірландцями переговори. Рік тому ми підписали з МАУ» нову угоду і дали їм дуже великі знижки, які дозволено законом. Тобто МАУ протягом року вже має шанси розвивати існуючі рейси та відкривати нові. Вони відкрили Вільнюс, збільшили кількість рейсів на Київ. Ми чекаємо нових маршрутів. Тобто абсолютно рівні умови для всіх. Міф, що ми щось даємо більше для Ryanair, а іншим не даємо, треба розвіювати», - зазначила Романовська.

Окрім того директор аеропорту «Львів» пояснила, як компенсуються знижки для лоукостерів.

 «Аеропортова діяльність є також прибутковою в плані неавіаційної діяльності. Чому лоукостери в усіх аеропортах є таким очікуваними? Тому що за рахунок знижок, які надають аеропорти за авіаційну діяльність, компенсується фактично недоотримання знижки з авіаційної на неавіаційної. Тобто якщо ми даємо їм за обслуговування знижку максимальну і отримуємо меншу вартість за аеропортове обслуговування, то отримуємо тих 5-7 доларів за перебування пасажира в аеропорту. Неавіаційні прибутки надходять від продажів кави, чаю або послуги паркування», - резюмувала Романовська.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: