Дискусії навколо «Роттердам+» - це лобізм окремих промислових груп - політолог

Дискусії навколо «Роттердам+» - це лобізм окремих промислових груп - політолог

Сазонов зазначив, що так звана формула «Роттердам+» впливає виключно на тариф для промислових споживачів і не має відношення до тарифів для населення

Дискусія навколо законності формули розрахунки оптово-ринкової ціни на електроенергію є лобізмом і захистом інтересів окремих фінансово-промислових груп. Про це в ефірі 112 телеканалу заявив політолог Кирило Сазонов.

Сазонов зазначив, що так звана формула «Роттердам+» впливає виключно на тариф для промислових споживачів і не має відношення до тарифів для населення. При цьому рівень тарифу, наприклад, для феросплавних заводів істотно впливає на ціну кінцевого продукту.

«Промислові споживачі дуже не люблять високі тарифи на електроенергію, на вугілля, тому що продають вони ті ж феросплави на зовнішньому ринку за європейськими цінами, а купувати електроенергію хочуть за внутрішніми українськими, недорого», - зазначив він.

Політолог також підкреслив, що втрата антрациту в зв'язку з блокадою ОРДЛО змушує вітчизняних енергетиків купувати вугілля на світових ринках. «Насправді ми втратили ось антрацит в Донбасі, і зараз ми його купуємо на світовому ринку. Тому купуючи цей антрацит, ми автоматично підвищуємо на нього ціну і попит, на жаль, це так», - сказав Сазонов.

Нагадаємо, раніше ряд експертів заявляли, що баталії навколо формули утворення цін на вугілля «Роттердам+» є не більше ніж новим витком давньої війни двох найбільших олігархічних груп за тарифи для промислових споживачів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: