Діяльності спостерігачів ОБСЄ перешкоджають обидві сторони конфлікту на Донбасі , - Хуг

Діяльності спостерігачів ОБСЄ перешкоджають обидві сторони конфлікту на Донбасі , - Хуг
Фото sharij.net

Сторони загрожують, залякують наших неозброєних цивільних спостерігачів, сказав Хуг

Обидві сторони конфлікту на Донбасі перешкоджають діяльності представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в УКраїні, а також загрожують неозброєним членам місії та залякують їх. Про це повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг під час прес-конференції.

«Ми можемо проводити моніторинг і звітувати дуже об’єктивно, але для того нам потрібен доступ. І, чесно кажучи, цього не відбувається. Давайте будемо чіткими, це відбувається в основному через те, що сторони не дають доступу. Сторони не дають можливості нашим спостерігачам дістатися до певних регіонів, сторони стріляють, збивають наші дрони, сторони ставлять перепони, міни, це не дає нашим патрулям рухатися вперед. Сторони загрожують, залякують наших неозброєних цивільних спостерігачів», - сказав Хуг.

Він додав, що для полегшення виконання місії ОБСЄ було створено СЦКК, проте ця організація не змогла зробити все, що було у його потенціалі, він потребує підтримки і уваги журналістів. «Факт такий: не існує безперешкодного доступу для місії і спостерігачів. Без того не може бути ані перевірки, ані довіри», - зауважив заступник голови СММ ОБСЄ в Україні.

Також він традиційно назвав кількість учасників місії ОБСЄ. «На сьогодні в місії 706 спостерігачів, із них 578 знаходяться на Сході. У додаток до того є 306 українських колег, 90 міжнародних працівників, які працюють на Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ», - повідомив Хуг.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України звернулося до ОБСЄ з проханням збільшити присутність членів спеціальної моніторингової місії в «проблемних» зонах - на админгранице з тимчасово окупованих Кримом і на кордоні з Росією. Крім того, раніше не раз повідомлялося про те, що бойовики починають обстрілювати українські позиції вночі, коли члени СММ ОБСЄ не проводять моніторинг і не можуть зафіксувати порушення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: