Для підвищення зарплат учителям уряд шукатиме 4,5 млрд гривень

Для підвищення зарплат учителям уряд шукатиме 4,5 млрд гривень
Зарплати вчителів у 2017 році зростуть на 30%

У 2017 році вчителям мають підвищити зарплати на два розряди за тарифною сіткою

Проект державного бюджету на 2017 рік має включати в себе 4,5 мільярда гривень для підвищення зарплат учителям. Про це заявила міністр освіти й науки України Лілія Гриневич.

Вона зазначила, що наступного року місцеві бюджети зможуть підвищити зарплати і працівникам дошкільних та позашкільних навчальних закладів. На це піде близько 2 мільярдів гривень.

«Орієнтовно для вчителів це підвищення становитиме 30%, це буде коштувати державному бюджету 4,5 мільярда гривень додатково в освітню субвенцію», – наголосила Гриневич.

Вона повідомила, що у 2017 році зарплата вчителя зросте на суму від 500 до 1200 грн, залежно від його кваліфікації.

«Є посадовий оклад. Він випливає з тарифного розряду. І вже з цього посадового окладу вираховують надбавки за вислугу років, за перевірку зошитів і так далі.

Виходить так, що посадовий оклад зростає на два тарифних розряди – орієнтовно від 300 до 700 грн, залежно від кваліфікації вчителя, але на зарплаті це позначається значно вагоміше.

Зарплата вчителя зростатиме орієнтовно від 500 до 1200 грн залежно від кваліфікації і того, що цей вчитель виконує, його досвіду», – сказала Лілія Гриневич.

Вона нагадала, що робота викладачів вузів починає оплачуватись з 15-го по 24-й тарифний розряд. Тоді як вихователі оплачуються з 8-го по 12-й.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: