До Німеччини прибула рекордна кількість переселенців

До Німеччини прибула рекордна кількість переселенців
фото rbc.ua

Минулий рік став рекордним для ФРН за показником міграції з країн ЄС

Кількість переселенців у Німеччину з інших країн-членів Євросоюзу за 2015 рік сягнула рекордних 685,5 тисяч. Більшість новоприбулих  -  вихідці зі східноєвропейських країн. Про це повідомляє німецька газета Die Welt з посиланням на Федеральне відомство у справах міграції та біженців.

Водночас 303 тисячі громадян ЄС залишили ФРН, таким чином, чистий приріст мігрантів становив 382,5 тисячи осіб. Майже 80 відсотків новоприбулих становили вихідці зі Східної Європи. Найбільше - з Румунії (175 тисяч), Польщі (148 тисяч), Болгарії (71 тисяча) та наймолодшого члена ЄС Хорватії (50,5 тисяч).

За статистикою відомства, у Німеччині мешкає 4,1 мільйона мігрантів з країн-членів ЄС. Паралельно притік людей з Південної Європи - Греції, Італії, Португалії та Іспанії - скорочувався. Звідти до Німеччини прибуло загалом 100 тисяч осіб.

Загальна картина по ЄС - 18,5 мільйона внутрішньоєвропейських мігрантів, громадян Євросоюзу, що не мешкають у країні громадянства. За Німеччиною по їх кількості йде Великобританія із 3,1 мільйонами та Франція із 2,2 мільйонами переселенців. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: