До суду направлено справу про розкрадання коштів проекту «Стіна»

До суду направлено справу про розкрадання коштів проекту «Стіна»
Будівництво стіни на українсько-російському кордоні

Посадовцям Держприкордонслужби загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років

Військовою прокуратурою Центрального регіону України скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадових осіб Державної прикордонної служби України у справі про розкрадання коштів, виділених на проект «Стіна». Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Обвинувальний акт направлено до суду за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

«Оболонський районний суд міста Києва розглядатиме кримінальне провадження за обвинуваченням військовослужбовців структурних підрозділів Державної прикордонної служби України, стосовно вимагання у підприємця «винагороди» за нестворення перешкод під час виконання умов договору щодо будівництва об’єкту «Євростіна», а саме підписання актів приймання – передачі виконаних робіт, перерахування коштів комерційному товариству за договором та нерозірвання договірних відносин з комерційним підприємством», - йдеться в повідомленні прокуратури.

Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 8 серпня, НАБУ та САП затримали шістьох осіб, причетних до розкрадання коштів проекту «Стіна».

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив імена затриманих осіб, які причетні до розкрадання коштів проекту «Стіна».

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру семи особам, які причетні до розкрадання коштів проекту «Стіна».

Відомо, що на реалізацію проекту «Стіна», станом на 1 лютого 2017 року, вже витрачено 600 млн грн.

При цьому, за інформацією ДПСУ, за планом заходів з інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону, станом на 31 січня цього року, було облаштовано 83,2 км загороджувального паркану.

У ДПСУ, також заявили, що на завершення проекту «Стіна» потрібно ще 3,4 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: