Доба на Донбасі: троє бійців АТО поранено, у бойовиків є втрати у живій силі та техніці

Доба на Донбасі: троє бійців АТО поранено, у бойовиків є втрати у живій силі та техніці
Український військовослужбовець на Донбасі

Сили АТО відкривали вогонь у відповідь переважно зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів

Наприкінці минулої доби ситуація в зоні АТО загострилась. Денне затишшя після 18 години змінилось активізацією незаконних збройних формувань на усіх напрямках. 

Про це йдеться у ранковому звіті прес-центру штабу АТО.

На луганському напрямку ворог відкривав вогонь по українських позиціях зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів поблизу Донця, Малинового, Катеринівки, Новозванівки, Станиці Луганської. А близько 21 години група бойовиків, в ході розвідки, намагалась наблизитись до позицій сил АТО неподалік селища Трьохізбенка. Українські військові вчасно виявили противника і вогнем зі стрілецької зброї примусили відступити.

На маріупольському напрямку бандформування били по укріпленнях ЗСУ з гранатометів у районі селищ Лебединське, Красногорівка, Новотроїцьке, Широкине.

«Двоє наших військових отримали поранення в наслідок обстрілу зі стрілецької зброї позицій сил АТО неподалік Богданівки. А майже о 23 годині злочинці застосовували міномети калібру 120 та 82 міліметри по Красногорівці», - зазначають у штабі АТО. 

На донецькому напрямку під мінометним та гранатометним вогнем двічі опинились українські опорні пункти поблизу Адіївки та на шахті Бутівка. Крім того, о 21 годині бойовики з гранатомету били по силах АТО в районі Світлодарська. В результаті цього обстрілу боєць ЗСУ отримав поранення. 

«Варто додати, що в вечері та вночі, практично після кожного обстрілу ворога, наші військові відкривали вогонь у відповідь. За оперативними даними у противника є втрати як у живій сили, так і у техніці і озброєнні», - резюмували у штабі.

Загалом, упродовж минулої доби незаконні збройні формування 27 разів порушили перемир’я. Троє українських військових отримали поранення. У відповідь на провокації ворога, сили АТО відкривали вогонь переважно зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів.

«Главком» також повідомляв, що окупанти на Донбасі застосували нову реактивну зброю, заборонену Мінськими угодами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: