Додон заборонив армії Молдови брати участь у навчаннях в Україні

Додон заборонив армії Молдови брати участь у навчаннях в Україні
Президент Молдови Ігор Додон

Додон заявив, що Молдова не бере участь у військових навчаннях за межами країни

Президент Молдови Ігор Додон заборонив Нацармії країни брати участь в міжнародних навчаннях Rapid Trident-2017, які відбуватимуться на Яворівському полігоні у Львівській області. Про це повідомляє видання Newsmaker.

«Ми не беремо участь у військових навчаннях за межами країни», - написав Додон на своїй сторінці в Facebook.

Крім того, Додон опублікував офіційне листування зі згаданого питання з заступником міністра оборони Молдови Георге Галбурою. Так, наприкінці серпня 2017 року Галбура повідомив Додону про підготовку 57 військових Нацармії країни до участі у військових навчаннях Rapid Trident.

При цьому він зазначив, що молдавські військові беруть участь в цих навчаннях з 1996 року. У свою чергу, Додон заявив, що для участі молдовських військових у міжнародних навчаннях необхідно дозвіл президента і зазначив, що такого дозволу він не давав. Крім того, Додон розпорядився скасувати всі приготування до навчань та повідомити організаторів Rapid Trident про те, що Нацармія Молдови не братиме участі в заходах.  

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Степан Полторак повідомляв, що в міжнародних військових навчаннях Rapid Тrident-2017 візьмуть участь понад 2,5 тис. військовослужбовців з України та 14 країн-партнерів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: