«Донбас. Окраїна». Росія зняла нове кіно про Україну

«Донбас. Окраїна». Росія зняла нове кіно про Україну
З офіційного синопсису можна зрозуміти, що фільм стане черговою спробою засудити Революцію гідності

На Римському кінофестивалі покажуть російський фільм про окупований Донбас, знятий в окупованому Криму

Міністерство культури РФ профінансувало створення фільму «Донбас. Окраїна». Стрічка вже заявлена для участі у 13-му міжнародному кінофестивалі в Римі, йдеться у прес-релізі «Роскіно».

Фільм зняв російський режисер Ренат Давлетьяров. Сценаристом проекту став Олексій Тимошкін.

З офіційного синопсису можна зрозуміти, що фільм стане черговою спробою засудити Революцію гідності. Для опису фільму «Роскіно» також використало декілька пропагандистських штампів, поєднавши їх із новою миролюбною риторикою, яка, зокрема, стосується української та російської мов.

«Серпень, 2014 року. Окраїна Донецька. Молодий солдат української армії Андрій Соколов, спрямований в зону військових дій водієм, рятуючись від обстрілу, потрапляє до підвалу житлового будинку, де вимушено знайомиться з декількома абсолютно різними людьми. Вони прийшли з різних сторін, у них різні долі і світогляд. Але всі вони об'єднані однією мрією - щоб ця війна закінчилася якомога швидше ...

У лютому 2014 року в Україні в результаті багатомісячного політичного протистояння між президентом і опозицією стався державний переворот. (Так російська пропаганда називає втечу Віктора Януковича з Києва, який таким чином самоусунувся від виконання обов'язків президента України – «Главком»). У Дніпропетровську, Одесі, Харкові та інших містах почалися масові мітинги, які виражали недовіру новій владі (маються на увазі проросійські виступи, активну участь в яких брали, зокрема, громадяни РФ – «Главком»). У Луганську і Донецьку були проведені референдуми про фактичну незалежність цих регіонів (ці «референдуми» не були визнані ні українською владою, ні міжнародними організаціями – «Главком»). У відповідь 13 квітня 2014 року Рада національної безпеки України (Рада національної безпеки та оборони України – «Главком») прийняла рішення розпочати широкомасштабну військову операцію на сході країни. (Насправді 13 квітня 2014 року, у відповідь на вторгнення диверсійних загонів, виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов оголосив про початок Антитерористичної операції. Перекинуті у район Слов'янська і Краматорська спецпідрозділи СБУ і Збройних сил України прийняли перший бій зранку 13 квітня у Семенівці, передмісті Слов'янська, потрапивши у засідку проросійських бойовиків, у якій загинув капітан СБУ «Альфа» – «Главком»).

За сухими фактами прологу до військового трилера ховається жорстока драма людських доль. Герої фільму, яких зіграли актори: Гела Месхі, Євген Міхєєв, Сергій Холмогоров, Анна Пєскова, Уляна Курочкіна, Женя Малахова, розмовляють між собою російською та українською мовами, чудово один одного розуміючи, але переживаючи хворобливу самоідентифікацію на тлі трагічних подій», - йдеться у синопсисі.

Зйомки фільму проходили восени 2017 року в окупованому Криму під Євпаторією, в покинутому кварталі селища Мирне.

Римський Міжнародний кінофестиваль проходитиме з 18 по 28 жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: