Донбас знову опинився перед загрозою масштабної нестачі води

Донбас знову опинився перед загрозою масштабної нестачі води
Вода з крану

Російсько-терористичні бандформування нанесли черговий вогневий удар по району, де розташована насосна станція першого підйому Південнодонбаського водогону

Насосна станція першого підйому Південнодонбаського водогону, яку лише вчора відновили й запустили, знову зупинена. Про це повідомив голова Донецької військо-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«Російсько-терористичні бандформування нанесли черговий вогневий удар по району, де розташована станція (Ясинуватський район, с. Василівка). Перебили лінії електропередач, вивели з ладу трансформатор, пошкодили будівлю. Представники орди у тому, що відбувається, намагаються звинуватити ЗСУ. Натомість від наших військових маємо тверду гарантію не стріляти по станції. Представники протилежного боку такої гарантії не дають – ні нам, ні міжнародним спостерігачам - і вдаються до диверсійних заходів», - розказав Жебрівський у Facebook.

За словами голови регіону, бригада ремонтників виїхала на станцію, але тривалість робіт залежатиме від поточної безпекової обстановки. Поки що Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) домовляється про встановлення тривалого режиму тиші.

Нині ж довелося знову припинити подачу води на чотири фільтрувальні станції: Карлівську, Великоанадольську та дві маріупольські.

На даний час без централізованого водопостачання залишаються міста, які живляться з Карлівської фільтрувальної станції: Покровськ, Мирноград, Родинське, Селидове, Українськ, Новогродівка, Гірник, селища Цукурине, Гострий та Курахівка – там вода буде подаватиметься за графіком, зазначив Жебрівський.

У Волновахському районі маються свої насосні з резервними резервуарами, тож є можливість подавати питну воду населенню. Теж саме й по Маріуполю – вода у місті є, додав чиновник.

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій прогнозують тривалий ремонт станції.

«Виведені з ладу два вводи, руйнування критичні, ремонт буде тривалим», - йдеться у повідомленні відомства у Twitter.

Нагадаємо, 8 червня в результаті бойових дій у Ясинуватському районі поблизу с. Василівка на непідконтрольній території сталося пошкодження високовольтної лінії електропередач, що призвело до припинення електропостачання насосної станції першого підйому Південнодонбаського водогону, яка забезпечує водою три фільтрувальні станції на підконтрольній території, а саме: Карлівську (с. Карлівка), Великоанадольську (м. Волноваха) та Старокримську (м. Маріуполь).

Через це п’ять районів Донбасу опинилися перед загрозою припинення водопостачання.

Близько полудня 10 червня роботу насосної станції першого підйому Південнодонбаського водогону було відновлено. Воду до споживачів планувалось подати, починаючи з 22 години того ж дня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: