В Узбекистані заарештували доньку Карімова

В Узбекистані заарештували доньку Карімова
Гульнара Карімова

Карімову звинувачують у шахрайстві, порушенні митного законодавства, приховуванні іноземної валюти, порушенні правил торгівлі та ін.

В Узбекистані заарештували доньку екс-президента країни Гульнару Карімову, повідомляє управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією Генеральної прокуратури.

Карімову звинувачують у шахрайстві, порушенні митного законодавства, приховуванні іноземної валюти, порушенні правил торгівлі або надання послуг, підробці документів та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

За даними Генпрокуратури, під час кримінальної справи за ухилення від сплати податків стосовно трьох приватних компаній з'ясувалося, що Карімова могла безпосередньо сприяти їх злочинам.

Також Ташкент звернувся до ряду країн з проханням заарештувати активи злочинної групи, «з якою була пов'язана Карімова», пишуть російські ЗМІ.

«За матеріалами слідства, на території 12 країн попередньо встановлені легалізовані активи організованої злочинної групи на суму $1,394 млрд, 63,5 млн євро, 27,1 млн фунтів і 18,5 млн франків», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в Швейцарії правоохоронці знайшли $777,8 млн і вілли в місті Колоні вартістю 18,5 млн франків. Також злочинній групі належали гроші q нерухомість у Франції, Гонконгу, Швеції, Великій Британії, Латвії, Ірландії, ОАЕ, Мальті та Іспанії.

У Росії узбецькі слідчі знайшли активи на $6 млн, пентхаус у житловому комплексі «Камелот», особняк на масиві «Рубльовка», вісім квартир у Москві, готельний комплекс, житловий будинок і земельну ділянку в Ялті загальною вартістю понад $2 млн.

За даними слідчих, вину Карімової підтвердили свідчення членів злочинної групи, свідків, потерпілих, а також перевірки підконтрольних злочинцям компаній.

У 2015 році Карімову вже засудили до п'яти років обмеження волі, визнавши винною в низьці злочинів, в тому числі, сприянні угрупуванню, яке займалося розкраданнями, вимаганням грошей і розтратою держкоштів.

Нагадаємо, 22 листопада 2016 року узбецький, а потім і пострадянський інформпростір сколихнули чутки про смерть старшої дочки покійного президента Узбекистану Гульнари Карімової. Нібито вона була отруєна і померла 5 листопада та ще й швидко похована не те що у безіменній, а й у зрівняній потім із землею могилі. Походила ця інформація з анонімного джерела в службі національної безпеки Узбекистану, яке видалось сумнівним, наприклад, редакції авторитетного сайту «Фергана», котра не схотіла поширювати одержані від нього дані (варто зауважити, що в серпні саме це видання першим оприлюднило інформацію про госпіталізацію та смерть Іслама Карімова). Однак і спроби спростувати заяви про загибель колись всемогутньої президентської дочки також виглядали для багатьох не дуже переконливими. Тим паче що навіть найвагоміша з них – заява сина Гульнари Іслама, який живе у Лондоні, – про те, що його мати жива, хоча й перебуває в Ташкенті, під домашнім арештом (посаджена вона була ще покійним батьком близько2,5 року тому), базується на розмові не з матір’ю, а з сестрою.

Читайте матеріал «Главкома» Тяжка доля узбецької «принцеси». На що пострадянські диктатори прирікають своїх дітей

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: