Дослідження: уряди 29 країн маніпулюють громадською думкою у Facebook та Twitter

Дослідження: уряди 29 країн маніпулюють громадською думкою у Facebook та Twitter
В Оксфордському університеті Британії запевняють, що урядовці по всьому світу долучають «кібер-війська»

Уряди пропагують певну думку від коментарів до постів у соцмережах до особистих повідомлень, зазначають дослідники

Згідно з доповіддю дослідників Оксфордського університету Британії, урядовці по всьому світу долучають «кібер-війська», аби маніпулювати громадською думкою та дезінформувати за допомогою Facebook, Twitter та інших соціальних медіа.

Про це повідомляє Bloomberg.

Дослідники виявили 29 країн, у яких уряд маніпулює громадою за допомогою соціальних медіа. Зазначається, що така тактика використовується як державами з авторитарними режимами, так і демократичними.

«Соціальні медіа роблять пропагандистські кампанії набагато потужніше і потенційно більш ефективніше, ніж у минулому. Я не думаю, що звичайні люди розуміють, наскільки сильно уряди використовують ці інструменти для досягнення своїх цілей», - сказала провідний автор доповіді Саманта Брадшо.

Пропагують певну думку по різному: від коментарів до постів у Facebook та Twitter до повідомлень в індивідуальному порядку з конкретними людьми.

Зокрема, журналісти зазнають переслідувань урядових ботів в Мексиці й Росії, в той час як відділи з кібербезпеки в Саудівській Аравії створюють ботів, які наповнюють негативні пости про режим в Twitter абстрактним контентом і непов'язаними хештегами, які відводять користувачів подалі від критики влади.

Раніше «Главком» повідомляв, що у китайському сервісі мікроблогів Sina Weibo, що є своєрідним аналогом Twitter, блокуватимуть згадки про президента Росії Володимира Путіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: