ДПСУ: В районі «Чонгара» росіяни пропускають по 4-5 авто за годину

ДПСУ: В районі «Чонгара» росіяни пропускають по 4-5 авто за годину

Навпроти КПВВ «Чаплинка» оформлюють тільки тих, хто на в’їжджає окупований півострів і не пропускають тих, хто виїжджає.

На адмінкордоні з анексованим Росією Криму на пункті пропуску «Чонгар» російські силовики продовжують пропуск і в один, і в інший бік, але з інтервалом близько 4-5 авто за годину.

Про це в ефірі Громадського розказав помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян.

«Вони оформляють близько 7-8 осіб, які слідують в пішому порядку і близько 4-5 авто за годину», – сказав він.

Слободян також повідомив, що навпроти КПВВ «Чаплинка» оформлюють тільки тих, хто на в’їжджає окупований півострів і не пропускають тих, хто виїжджає. Напроти «Каланчака» пропуски припинено в обидва боки.

«Є особливість на КПВВ «Чаплинка». Багато відмов для тих, хто намагається проїхати на окупований півострів. 10-12% завертають, мотивуючи це тим, що начебто, у людей немає підстав відвідувати окупований Крим», – сказав він.

Існування великих черг на пунктах пропуску на адмінмежі з анексованим Кримом підтвердив журналіст «КримSOS» Тарас Ібрагімов.

7 сепрня повідомлялось, що російська влада із невстановлених причин призупинила здійснення пропускних операцій громадян та транспортних засобів на адмінмежі з анексованим Кримом.

Згодом прикордонники повідомили, що російська влада відновила пропускні операції у напрямку КПВВ «Чонгар» на адмінмежі з анексованим Кримом.

У деяких району Криму 7 серпня почали встановлювати блокпости. На питання людей, на якій підставі проводиться огляд, силовики заявили про нібито «прорив на кордоні», маючи на увазі адмінкордон анексованого Криму.

У Генштабі Збройних сил України назвали провокацією інформацію про те, що на території анексованого Криму нібито діяла диверсійно-розвідувальна група ЗСУ, що призвело до загибелі і поранених серед російських військових.

Пізніше на пунктах пропуску «Каланчак» та «Чаплинка» Росія відновила пропуск лише на в’їзд до Криму.

В ніч на 8 серпня пропуск осіб навпроти контрольного пункту в'їзду-виїзду «Каланчак» з боку окупованого Криму припинили.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: