Другий фігурант «справи Одеського припортового заводу» вийшов з-під варти

Другий фігурант «справи Одеського припортового заводу» вийшов з-під варти

Судове засідання щодо обрання Миколі Щурикову запобіжного заходу призначено на 11:00 понеділка, 18 липня

Затриманого першого заступника директора та першого заступника голови правління ПАТ «ОПЗ» Миколу Щурикова звільнено з-під варти, оскільки термін його затримання завершився, а суд досі не обрав йому запобіжного заходу. Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.
Нагадаємо, що сьогодні рішенням слідчого судді Солом’янського суду Києва обрано запобіжний захід для заступника голови правління НАК «Нафтогаз України», голови Наглядової ради ВАТ «Одеський припортовий завод» Сергія Переломи. Рішенням суду Перелому взято під варту строком на 60 днів з альтернативою внесення застави в розмірі 80 млн грн.
В НАБУ нагадають, що Перелому було затримано у четвер, 14 липня за підозрою в організації корупційної схеми із розтрати коштів в особливо великих розмірах під час закупівлі газу для потреб Одеського припортового заводу (ОПЗ) на користь приватних інтересів (ч.5 ст. 191 КК України – «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).
У той же день було також затримано і Щурикова.
«Незважаючи на те, що судовий розгляд клопотань детективів НАБУ та прокурорів САП про обрання запобіжного заходу для С.Переломи та М.Щурикова розпочався у п’ятницю, 15 липня, та продовжився у суботу, 16 липня, та неділю, 17 липня, рішення про обрання запобіжного заходу щодо М.Щурикова досі не винесено. Відтак, вранці 17 липня відповідно до ст.208 КПК України, термін його затримання (72 години) завершився. Наразі підозрюваний М.Щуриков звільнений. Судове засідання щодо обрання йому запобіжного заходу призначено на 11:00 понеділка, 18 липня», - йдеться у повідомленні НАБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: