Дружба Росії з Туреччиною не є загрозою для НАТО, – глава МЗС Німеччини

Дружба Росії з Туреччиною не є загрозою для НАТО, – глава МЗС Німеччини
Фото з відкритих джерел

Штайнмаєр закликав утримуватися від занадто жорсткої критики політики Анкари

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що потепління у відносинах між Туреччини та РФ не варто сприймати як загрозу для НАТО. Про це він заявив у інтерв'ю виданню Bild.

«Це добре, що після збиття російського військового літака Туреччиною в минулому році ми бачимо зближення», - сказав Штайнмаєр. «Водночас я не вірю, що відносини між цими двома країнами стануть настільки тісними, що Росія зможе запропонувати Туреччині партнерство у сфері безпеки, яке стане альтернативою НАТО», – продовжив голова німецької дипломатії.

Штайнмаєр закликав утримуватися від занадто жорсткої критики політики Анкари. «Ми від самого початку чітко заявили, як ми ставимося до затримання вчителів, суддів та журналістів, і ми надалі це робитимемо», – відзначив він.

Втім, за словами міністра, за всієї обґрунтованої критики під час дискусій у Німеччині нерідко забувають, що ті, хто здійснював переворот, «діяли з надмірною жорстокістю проти цивільних, проти парламенту».

Видання відзначає, що Франк-Вальтер Штайнмаєр відправив до Туреччини статс-секретаря міністерства закордонних справ Німеччини Маркуса Едерера. Під час візиту Едерер має запевнити турецьку сторону в солідарності з боку Німеччини і в той же час нагадати про необхідність дотримуватися принципів верховенства права

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: