Два міністри відмовилися працювати з обраними держсекретарями

Два міністри відмовилися працювати з обраними держсекретарями
Уляна Супрун і Володимир Омелян

Супрун і Омелян заявили, що конкурс на посаду держсекретарів міністерств треба негайно міняти

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун та міністр інфраструктури України Володимир Омелян вимагають вдосконалення конкурсу на посаду держсекретарів міністерства і не працюватимуть з держсекретарями, які будуть обрані до їхніх відомств. Про це вони сьогодні заявили на брифінгу у Києві.

«Зараз проходить комісію кандидати на держсекретаря Міністерства охорони здоров’я. Ті, які подалися, різноманітні. Одні є керівниками фармкомпаній, інші – керівники приватних страхових компаній, інші, люди які були звільнені від державної служби через це, що вони не професійно працювали. Але чомусь вони пройшли на другий етап, до етапу тестування», - сказала в.о. глави МОЗ.

Супрун наголосила, що у МОЗ будується нова система для всіх українців, нова система реформи фінансування, надання якісних медичних послуг.

«Ми обрали команду молодих, професійних людей, які зараз працюють, щоб покращити цю систему. Ми б хотіли побачити, щоб разом з нами працював держсекретар, який підтримує ті зміни, який буде професійно працювати у нашому міністерстві коле ми будемо, і буде продовжувати цю роботу, коли нас вже там не буде. Але ті кандидати, які зараз подаються, вони не зовсім виповнюють вимоги, які я озвучувала», - зазначила вона.

Супрун наголосила, що конкурс на посади державних службовців не зовсім вдосконалений.

«Ми бачимо як подають документи люди, які були в уряді і колишнього президента Януковича, і були не лише в його уряді, а й такі, що навіть у нашому міністерстві були звільнені з роботи через непрофесійність», - підкреслила вона.

У свою чергу міністр інфраструктури Омелян сказав: «У моєму випадку ситуація дуже проста, я не чіпляюся за жодні посади і я працюю для країни лише тоді, коли я можу бути ефективним. Тому хтось з нас працювати в цьому міністерстві не буде. Все дуже просто. По заангажованості так, я вважаю, що ця людина чітко заангажована, я знаю ким, як, яка мотивація, про що я повідомив правоохоронним органам я сподіваюсь відповідні висновки будуть теж зроблені, але тут обурює сам принци і сам результат. Мій випадок є просто підтвердженням того, що відбувається зараз в країні. Ми фактично віддаємо в управління на 5 років державну систему людям, щонайменше в прозорості і добрих намірах яких ми сумніваємось».

Читайте також матеріал «Главкому»: Кому довірять керувати міністерствами. Кадрові конкурси визначили перших держсекретарів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: