Двоє жінок з Донеччини вербували українок для заняття проституцією у Греції

Двоє жінок з Донеччини вербували українок для заняття проституцією у Греції

Сутенеркам загрожує до семи років позбавлення волі

На Донеччині судитимуть двох жінок, які займалися сутенерством. Жінки вербували українок для заняття проституцією у Греції, повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

Встановлено, що 20-річна уродженка Чернігівської області, яка нині проживає у Греції, разом із 24-річною жителькою Маріуполя розробили схему з вербування молодих українських жінок, а саме жительок міста Маріуполя Донецької області, для роботи в секс-індустрії на території Республіки Греція.

Вказану діяльність вони розпочали у лютому 2016 року. Мешканка Маріуполя підшукувала молодих жінок, які перебували у важкому матеріальному та соціальному становищі, з метою їх подальшого втягнення у заняття проституцією. У свою чергу інша жінка, перебуваючи у м. Салоніки, взяла на себе зобов’язання приймати цих молодих жінок та надавати їм можливості займатися проституцією і створювати необхідні для цього умови.

За роботу у сфері проституції зловмисниці обіцяли платити від трьох тисяч євро на місяць. Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування за ч. 2 ст. 303 КК України (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) стосовно двох громадянок, які вербували жінок для заняття проституцією за кордоном.

Вже 13 травня поточного року жительку Греції разом з її потенційною жертвою було затримано працівниками поліції у приміщенні Міжнародного аеропорту «Бориспіль». Наразі обвинувальний акт відправлено до суду, жінкам загрожує до семи років позбавлення волі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: