Екс-директор Львівського бронетанкового заводу вийшов на волю

Екс-директор Львівського бронетанкового заводу вийшов на волю
Екс-директор Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків

Роман Тимків сплатив заставу у розмірі 2 млн грн

Директор Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків, якого взяли під варту, сплатив заставу у розмірі 2 млн грн і вийшов на волю. Цю інформацію УНН підтвердила речниця бронетанкового заводу Ірина Микольців.

У середу, 19 липня, Тимків скликає прес-конференцію на території Львівського бронетанкового заводу.

Тим часом, на сайті ДК «Укроборонпром» зазначено, що Тимків відсторонений від виконання обов'язків директора підприємства на час розслідування.

18 липня Львівський бронетанковий завод отримав нового керівника

Нагадуємо, 14 липня детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори САП затримали низку посадових осіб Збройних сил України, ДП «Львівський бронетанковий завод» та посередника — засновника комерційної структури за підозрою у вчиненні злочину за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»). Того ж дня усім затриманим було повідомлено про підозру. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з можливістю внесення застави. Розміри застави, призначені судом в якості альтернативи арешту підозрюваних, коливаються від 1,6 млн грн до 2 млн грн. 

За версією слідства зазначені особи розробили та реалізували корупційну схему із закупівлі двигунів для танків Т-72, чим у 2015 році вчинили розтрату бюджетних коштів на загальну суму 28,5 млн. грн. Суть схеми полягала у тому, що під виглядом і за ціною нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено двигуни, які раніше були у використанні. До того ж ці вживані, а інколи й неробочі, двигуни у 2008-2009 роках вже були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міноборони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: