Каськів затриманий у Панамі

Каськів затриманий у Панамі

Екс-керівник Держагентства з питань залучення інвестиції був оголошений у міжнародний розшук за статтею 191 (розкрадання) і інші службові злочини

Екс-керівник Держагентства з питань залучення інвестиції часів Януковича Владислав Каськів у четвер був затриманий у Панамі. Про це під час брифінгу заявив генпрокурор Юрій Луценко.

«Саме в цей момент ми отримали повідомлення про затримання у Панамі друга іспанського інструктора – пана Каськіва, який нами також оголошений у міжнародний розшук за статтею 191 (розкрадання) і інші службові злочини», – сказав він.

Як відомо, Владислав Каськів став скандально відомим на посаді глави Держінвестпроекту. Найгучніший скандал з Каськівим виник навколо будівництва LNG-терміналу, який повинен був бути побудований на Чорноморському узбережжі України до 2014 року. Він повинен був дозволити Україні приймати куплений на міжнародних ринках зріджений природний газ в обсязі 10 млрд куб. м, щоб знизити залежність України від російського газу. Координацією цієї роботи займалося саме Держагентство Каськіва.

У 2012 році Держагентство підписало угоду про співпрацю іспанською Gas Natural Fenosa, від імені якої підпис під контрактом поставив якийсь Хорді Сарда Бонвехі. Незабаром Gas Natural Fenosa заявила, що жодних документів не підписувала, а Хорді Сарда Бонвехі взагалі не є її представником. У підсумку виявилося, що договір про будівництво LNG-терміналу Держагентство Каськіва підписало з фіктивною особою, яка опинилася лижним інструктором. Каськів за цей скандал відбувся лише доганою.

Незабаром агентство Каськіва відзначилося в новому проекті – будівництві так званого Повітряного експреса, швидкісного залізничного сполучення між Києвом і Борисполем. Гроші на фінансування дороги давав Китай, отримувало – Держагентство Каськіва.

Перший транш у розмірі $52 млн, як повідомлялося, був виділений в 2013 році і спрямований на виконання проектних і підготовчих робіт. На цьому етапі будівництво Повітряного експреса і закінчилося. Нинішнє керівництво Мінінфраструктури взагалі вважає, що проект немає необхідності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: