Екс-заступник голови НБУ назвав тих, хто обвалив гривню

Екс-заступник голови НБУ назвав тих, хто обвалив гривню

Савченко переконаний, що транш Міжнародного валютного фонду не впливає на курс гривні

Питання надання Україні чергового траншу кредиту від Міжнародного валютного фонду не впливає на курс гривні. Про це в ефірі « 5 каналу» заявив колишній заступник голови Національного банку України Олександр Савченко.
«Я думаю, транш Міжнародного валютного фонду не впливає на курс, набагато більше впливає діяльність Національного банку і Міністерства фінансів. Останні півроку Нацбанк підтримував долар, він постійно викупляв у золотовалютні резерви і, скоріш за все, таке було завдання від МВФ. Коли ти купуєш долар – ти емітуєш гривню, цей валютний канал працював досить довго», - сказав він.
На його думку, така політика хибна. «Не можна протягом півроку підтримувати одну валюту, треба, щоб ринок встановлював курс і періодично можна виймати «зайвий» долар з обороту, але я не вірю, що такі долари є «зайві», тому що наш експорт не зростав і іноземні інвестиції не збільшувались, тільки на папері, це означає, що з обороту виймався долар, який потрібен бізнесу і складався у золотовалютних резервах. Це, по суті, послужило причиною девальвації валюти – це як закони природи», – заявив Савченко.
Нагадаємо, українське питання відсутнє в плані роботи Ради директорів МВФ, розписаному до 7 вересня включно.
Рада директорів МВФ на початку серпня перервала роботу у зв'язку з традиційними для цього часу року канікулами. З 20-х чисел серпня вона відновила роботу, проте українське питання так і не було внесено в розклад.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: