Експерт підрахував: загалом у депутатів 12,3 мільярда гривень

Експерт підрахував: загалом у депутатів 12,3 мільярда гривень
Е-декларації

Герус зазначив, що народні депутати володіють коштами, що становлять третину бюджету Молдови

Колишній член Національної комісії з регулювання електроенергетики і комунальних послуг та виконавчий директор ІК Concorde Capital Андрій Герус заявляє, що народні депутати задекларували загалом 12,3 млрд грн. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Є підрахунок 100% поданих народними депутатами декларацій (розділу 12). Взагалі у депутатів 12,3 млрд грн. Це 31% державного бюджету Молдови на 2016 рік. З них готівкою 7,4 млрд грн», – повідомив експерт.

Він підрахував, що в середньому припадає по 30,4 млн грн на одного депутата.

Герус зазначив, що показники дуже відрізняються по фракціях і групах. «Від 4 млн грн на депутата «Самопомочі» до понад 50 млн грн на депутата «Волі народу» і «Відродження», – сказав він.

Герус звернув увагу, що п'ятеро нардепів не подали е-декларації. «А п'ятьом депутатам, по-моєму, світить тюрма – декларацій немає», – написав він.

Окремо експерт зазначив, що не може бути жодних претензій до депутатів, які до приходу в Раду успішно займалися бізнесом.

Нагадаємо, 30 жовтня о 24:00 в Україні завершився перший етап е-декларування. На першому етапі електронного декларування до Єдиного державного реєстру декларацій осіб було подано 103 046 щорічних декларацій.

Зокрема, голова Фонду державного майна Ігор Білоус у 2015 році задекларував 1,2 млн гривень, 970 тисяч доларів і 140 тисяч євро готівки.

Глава фракції Радикальної партії у Верховній Раді Олег Ляшко вказав, що володіє двома квартирами в Києві – на 367,2 і 95,5 кв. м. У с. Княжичі Київської області у Ляшка є шість ділянок по 210 кв. м.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман задекларував 2,4 млн гривень, 460 тис. євро і 870 тис. доларів, а його дружина – 1,6 млн гривень і 372 тис. доларів готівки. А от екс-спікер Володимир Литвин здивував набожністю: він задекларував 32 ікони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: