Експерт підрахував втрати українського агросектора від війни, влаштованої Росією на Донбасі

Експерт підрахував втрати українського агросектора від війни, влаштованої Росією на Донбасі

Війна для аграрного виробництва, як і для всієї країни, є величезною проблемою, зазначив Скоцик

Через війну на Донбасі, влаштованої Росією, українські аграрії втратили лише в прямому виробництві орієнтовно 500-550 тис га землі. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.
«У нас орної землі в Донецькій області в цілому півтора млн га. Через ту страшну війну, яка сьогодні відбувається на сході, у нас випало з виробництва 250 тисяч га тільки в Донецькій області – це те, що ми втратили з війною тільки в Донецькій області. В Луганській області у нас 1 млн 750 тис. га землі, із них в зоні АТО на сьогодні так само під 300 тисяч га. Тобто ми втратили лише в прямому виробництві орієнтовно 500-550 тис га землі», - розповів експерт.
Він зазначив, що це дорівнює повному орному клину такої країни, як Грузія.
«Ось вам приклад того, що ми втратили у аграрному виробництві через війну», - сказав Скоцик.
Крім того, за його словами, сьогодні 75% людських ресурсів армії – це селяни. «Це трактористи, комбайнери, інженери, механіки, тваринники – люди з реального сектору економіки. Чи не могла держава від цього втратити? Звичайно, втратила. Тому війна для аграрного виробництва, як і для всієї країни, є величезною проблемою», - підсумував Скоцик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: