Експерт пояснив, чому американці обрали Трампа

Експерт пояснив, чому американці обрали Трампа
Американський політичний аналітик Фарід Закарія

Фарід Закарія вважає, що Дональд Трамп поєднує в собі привабливі для робітничого класу риси багатія та непрофесіонала.

На 14-му форумі YES, що проходить у Києві, впливовий американський політичний аналітик Фарід Закарія пояснив прийоми, завдяки яким Дональду Трампу вдалося перемогти на президентських виборах у США.

За словами експерта, попри статки Трампа, за нього проголосувала велика кількість американців із робітничого класу. Часи, коли робітники традиційно віддавали голоси політикам з лівого табору, лишилися в минулому.

Закарія стверджує, що в США робітничий клас парадоксальним чином добре ставиться до багатих, але погано ставиться до професіоналів.

«У Дональда Трампа є фото, де він летить у приватному літаку. І є фото, на якому він їсть курку у фастфуд-ресторані KFC. Послання: «Я такий як ви. Навіть коли у вас буде приватний літак, ви їстимете ту саму курку». Є фото розкішного помешкання Трампа, яке виглядає як фантазія робітничого класу. Подивіться на готелі люкс в Астані: там те саме. Також йому вдалося сподобатися робітничому класу, бо він не професіонал. У Гіларі Клінтон є юридичний ступінь, вона займається йогою. Багато американців подумали: вона не така як ми», – пояснив аналітик.

Він наголосив, що можна наводити раціональні аргументи підтримки того чи іншого кандидата, але насправді все вимірюється емоціями.

«Трамп зазнає поразок за формальними показниками, але рівень його підтримки сягає цілих 80% серед республіканців і 40% серед незалежних. Це подібне до підтримки футбольної команди. Якщо вона грає погано, а ви її підтримуєте, то це ознака відданості, це чеснота», – сказав Закарія.

Він додав, що таким політикам, як Ердоган і Трамп, – які отримують по 60-80% підтримки, що є неймовірним показником у Європі, – вдалося поєднати капіталізм з націоналізмом. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: