Експерт розповів, як мають поводитись кияни у зв’язку з хресним ходом московської церкви

Експерт розповів, як мають поводитись кияни у зв’язку з хресним ходом московської церкви

Пильність щодо безпеки всіх культових споруд, об'єктів інфраструктури, комунікацій та інше - обов'язок громадян

Хресний хід і його учасники не є небезпечними, вважає соціальний психолог Олег Покальчук.

«Це як тол, абсолютно інертна частина загального вибухового пристрою. Персонально лаяти їх і якось наїжджати - абсолютно непродуктивно. Хід являє собо неусвідомлену команду, яка здійснює лазерне наведення на ціль. Якщо в її локації виникне буза, активуються інші групи», - зазначив Покальчук.

Соціальний психолог також зауважив: тисячі поліцейських, спецслужб, добровольців і волонтерів стягнуті для забезпечення безпеки ходу в Києві, це означає, що людей зняли з виконання своїх основних задач. «Пильність щодо безпеки всіх культових споруд, об'єктів інфраструктури, комунікацій та інше - наш обов'язок. Бабуся з телефоном за даних умов може бути ефективнішою за бійця з «Джевеліном», - підкреслив він.

Експерт також рекомендує не розмовляти з учасниками ходу, не сперечатися з ними. «Так, є бойові бабусі, але їх аж ніяк не так багато. І вони не якісь страшно особливі. На станції метро «Видубичі» щодня в кожен вагон заходять такі, що пахнуть НЕ ладаном. Просто не розмовляйте з ними, взагалі, все одно через 5 хвилин вони будуть кричати на вас, це не діалог а технологія», - радить Покальчук.

«Так, це новий етап гібридної війни. Пора перестати хвалитися нашими луками і стрілами і відповідати викликам», - резюмує експерт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: