Експерти озвучили три сценарії Кремля щодо Луганська

Експерти озвучили три сценарії Кремля щодо Луганська

Один із варіантів - злиття» «ЛНР» з «ДНР» з єдиним центром управління в Донецьку

Більшість військовослужбовців «2 АК ЛНР» і представників інших «силових відомств ЛНР» в конфлікті між «главою ЛНР» Ігорем Плотницьким і «главою МВС ЛНР» Ігорем Корнетом підтримують Корнета. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук з посиланням на оперативні дані «ІС».

Також Корнета підтримує «міністр держбезпеки ЛНР» Пасечнік, який має суттєвий вплив на ситуацію (Корнет і Пасечнік - ставленики ФСБ РФ). «У свою чергу, ставленики АП РФ (зокрема, Суркова) - Плотницький і його оточення - зараз можуть розраховувати виключно на російських військовослужбовців і ПВК», - зазначив Тимчук.

«Заслуговує на увагу той факт, що раніше і Плотницький, і Корнет в один день - 16.11.17 - повернулися до Луганська з РФ (перший з Москви, другий - з Кам'янця-Шахтинського Ростовської обл.)», - додав він.

За даними Тимчука, подальший розвиток ситуації повністю залежить від рішення, яке приймуть в Кремлі - «злиття» «ЛНР» з «ДНР» з єдиним центром управління в Донецьку, або відновлення статус-кво з примусовим «примиренням» Плотницького та Корнета, або ж зміщення Плотницького, до якого в Москві також є багато претензій».

Нагадаємо, у Міністерстві внутрішніх справ України заявили про втечу ватажка «Луганської народної республіки» Ігоря Плотницького в Росію.

Як повідомлялося, в окупованому Луганську військовий переворот: озброєні люди оточили центр.  

У центр міста пригнали бронетехніку. Це стало результатом конфлікту між ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким і відстороненим від посади «голови МВС ЛНР» Ігорем Корнетом.

Жителі міста повідомляють, що в Луганську не працюють телебачення і радіо, а також пошта.

Засновник міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm Роман Бурко повідомив, що конфлікт між ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким і «міністром внутрішніх справ «ЛНР» Ігорем Корнетом є боротьбою за владу між групою впливу ФСБ Росії і групою впливу помічника президента РФ Владислава Суркова. 

Через загострення ситуації в окремих районах Луганської області президент Петро Порошенко увечері 21 листопада скликав позачергове засідання Воєнного кабінету Ради національної безпеки та оборони України.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: