Експорт українських товарів до Грузії з початку року зріс на 30%

Експорт українських товарів до Грузії з початку року зріс на 30%
Зростання експорту товарів продиктоване необхідністю шукати інші ринки

В абсолютному вимірі експорт товарів за перший квартал склав $86,9 млн

Експорт українських товарів у Грузію у першому кварталі 2017 року зріс на 30,3% порівняно з аналогічним періодом 2016 року. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив посол України в Грузії Ігор Долгов.

За його словами, в абсолютному вимірі експорт товарів за цей період склав $86,9 млн, експорт послуг - $7,6 млн. Причому експорт послуг скоротився на 26,1%.

«З іншого боку, імпорт грузинських товарів в Україну за цей період склав $13,2 млн (зростання на 6,1%), а послуг - $4,4 млн (зростання на 16,7%). Показники експорту товарів з України до Грузії за січень-травень 2017 року склали $151,4 млн (зростання на 14,8%), а імпорту грузинських товарів в Україну – $21,6 (зростання на 9,9%)», - розказав посол.

За словами дипломата, це зростання експорту товарів продиктоване необхідністю шукати інші ринки і шляхи транзиту в умовах російської агресії і торгівельної війни проти України.

«Найпростішим зараз стає сполучення через Чорне море, і не тільки до Грузії, а транзитом в Азербайджан і далі в через Каспій до Туркменістану, Ірану. В одному з інтерв'ю міністр інфраструктури Володимир Омелян нещодавно говорив про перспективи іранського маршруту. Іран - це великий споживач сільськогосподарської продукції, а аграрний сектор України демонструє стійку тенденцію зростання виробництва і експорту», - відзначив Долгов.

Дипломат розповів, що у великих маркетах в Грузії українського можна купити багато чого, зокрема, сіль, цукор, шоколад, цукерки, олія, соки, алкогольні напої.

«Українські товари помітні на прилавках. Хоча і хотілось би, щоб їх було ще більше. Будемо працювати над цим», - додав посол.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: