Ескалація в АТО: під Красногорівкою загинули троє українських військових

Ескалація в АТО: під Красногорівкою загинули троє українських військових
АТО на Донбасі

Під час мінометного обстрілу й бойових дій поранені двоє бійців ЗСУ

Після трьох діб відносного зменшення кількості збройних провокацій, учора зафіксовано різке збільшення обстрілів з боку бойовиків, зокрема на Луганському і Маріупольському напрямках.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

«Бойовики активно застосовують важке озброєння та демонструють агресивну налаштованість як вдень, так і вночі», - зазначив він.

За словами Мотузяника, на Луганському напрямку ворог порушив режим «тиші» в Попаснянському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах.

«Найгарячіше було неподалік Новозванівки і Новоолександрівки, де бойовики неодноразово вели мінометний вогонь. Також міномети застосовувалися в районі Троїцького та Кримського. В інших місцях бойовики відкривали вогонь з легкої зброї. Усього ворог випустив 77 мінометних мін. Нагадаємо, що бойовики порушили перемир’я поблизу Станиці Луганської. Це є зухвалим порушенням домовленостей щодо розведення сил і засобів. Через постійні ворожі провокації, українська армія продовжує стояти на своїх рубежах для безпеки мирних мешканців міста», - наголосив він.

Речник Міноборони зауважив, що на Донецькому напрямку продовжується протистояння на традиційних ділянках – Авдіївка та навколишні райони, селище Луганське і горлівський периметр.

«Майже кожен обстріл супроводжувався вогнем з мінометів калібром 82 та 120 міліметрів, або гранатометів. Усього бойовики випустили 158 мінометних мін», - повідомив він.

Мотузяник підкреслив, що на Маріупольському напрямку кількість обстрілів найбільша - 39.

«Бойовики застосовують міномети, 122- та 152-мм артилерію і танки. Особливо неспокійно біля Широкиного, де обстріли не вщухали майже цілу добу – з другої ночі до 22:23. Такі ж інтенсивні бойові дії відбулися біля Водяного, Талаківки і Красногорівки. Водночас в районі Мар’їнки зафіксовано лише одну провокацію наприкінці доби. Усього на напрямку окупанти випустили  45 артснарядів та 380 мінометних мін», - зазначив він.

За минулу добу внаслідок бойових дій троє українських військовослужбовців загинули. Це сталося внаслідок ворожого мінометного обстрілу в районі Красногорівки, сказав речник МОУ.

«Ще двоє військовослужбовців отримали поранення. Один через мінометний обстріл біля Красногорівки та ще один внаслідок бойових дій неподалік Верхньоторецького», - повідомив Мотузяник.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: