Факт убивства жителя Миколаївщини з вогнепальної зброї намагалися приховати – секретаріат омбудсмена

Факт убивства жителя Миколаївщини з вогнепальної зброї намагалися приховати – секретаріат омбудсмена
Фото novosti.ohorona24.com.ua

Один з працівників поліції застосував зброю, яка не була табельною

Факт убивства жителя смт Криве Озеро Олександра Цукермана з вогнепальної зброї намагалися приховати. Про це в ефірі телеканала «112 Україна» повідомив керівник секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини Богдан Крикливенко.

«Зараз підтверджується факт того, що один із працівників поліції застосував зброю, яка не була табельною. Найбільше обурює те, що намагалися приховати цей факт (застосування зброї. – Ред.). Наш колега перебуває на місці пригоди з метою, щоб було об’єктивне розслідування. Ті документи, які було оглянуто, вказують на те, що в загально-описовому форматі було подано інформацію і про застосування зброї, не вказано навіть на сайті обласного управління поліції», – зазначив він.

При цьому, за словами Крикливенка, до вбивства мешканця смт Криве Озеро були причетні працівники поліції, які належать до підрозділів, котрі працюють за новою системою. «У них (поліцейських. – Ред.) ще стара форма, але наш колега, перевіривши документацію, підтвердив, що це (підрозділ, де працювали поліцейські, причетні до вбивства Цукермана. – Ред.) підрозділ, який працює за нової системою», – сказав він.

Як повідомлялося, в ніч з вівторка на середу, 24 серпня в райцентрі Криве Озеро Миколаївської області стався конфлікт між водієм таксі і 32-річним Олександром Цукерманом. На місце прибули поліцейські і затримали Цукермана. Очевидці заявили, що під час затримання правоохоронці почали бити чоловіка, який був у наручниках, а генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що у затриманого також стріляли. В результаті 32-річний чоловік помер. Медики встановили, що він загинув від вогнепального поранення. Зараз затримано шістьох поліцейських. Найближчим часом суд обере їм запобіжний захід.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: