«Фантомні» досягнення української оборонки. Як на Банковій вигадали «авторитетний рейтинг»

«Фантомні» досягнення української оборонки. Як на Банковій вигадали «авторитетний рейтинг»

БТР «Фантом»

Петро Порошенко стверджує, що український броньовик потрапив до рейтингу «авторитетного видання». Хоча насправді добірку зроблена в українському блозі, створеному у 2014 році

Якщо реальних досягнень немає, потрібно їх вигадати. Напевно, так думали в команді Петра Порошенка, коли вирішили «попіаритися» на новинках української оборонної промисловості.

Йдеться про публікацію президента в Facebook. Глава держави вирішив похвалитися тим, що український безпілотний бронетранспортер «Фантом» потрапив до ТОП-5 кращих експонатів виставки військової продукції IDEX-2017, яка проходить в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Президент зазначив, що в п'ятірку кращих український БТР включило «авторитетне аналітичне видання» Defence Blog.

Наскільки це видання авторитетне, легко переконатися, відвідавши сторінку About us ( «про нас»). Виявляється, цей сайт існує всього три роки, а веде його Дилан Малясов з України.

При цьому, судячи з фотографій Малясова у Facebook, він підтримує тісні стосунки з державним концерном «Укроборонпром», підприємства якого й займалися розробкою «Фантома».

Редактор Defence Blog Дилан МалясовРедактор Defence Blog Дилан Малясов

Тобто, «авторитетним виданням» виявився український англомовний блог. А в ТОП-5 український «Фантом» включила людина, яка підтримує стосунки з розробником броньовика. До того ж не виключено, що і його поїздка на виставку фінансувалася за рахунок «Укробронпрома».

Попадання «Фантома» в рейтинг «авторитетного видання» - не єдиний доказ, який свідчить про те, що команда менеджерів, близьких до президента, просуває свої інтереси за рахунок «Укроборонпрому».

На вже згаданій виставці IDEX-2017 на стенді держконцерну красується бронеавтомобіль «Барс-8». Розробкою цієї машини займається корпорація «Богдан», яка ніякого відношення до «Укробронпрому» не має.

Броньовик «Богдана» на стенді «Укроборонпрому»Броньовик «Богдана» на стенді «Укроборонпрому»

Відомо, що головний акціонер «Богдана» - Олег Гладковський - давній бізнес-партнер і соратник Петра Порошенка. Після Революції гідності Гладковський був призначений першим заступникам секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: