Федералізація знищить Україну - Безсмертний

Федералізація знищить Україну - Безсмертний
Роман Безсмертний виступає проти федералізації України
Фото: Цензор.нет

Реальною альтернативою федералізації є розвиток місцевого самоврядування, - вважає політик

Федералізація небезпечна для України, бо може привести до повного розвалу держави. Щоб зняти це питання, яке постійно мусується політиками, треба провести загальнонаціональний діалог, щоб раз і назавжди поставити крапку в цьому питанні. Про це заявив в інтерв’ю газеті «Факти» політик, віце-прем’єр-міністр (2005 р.) Роман Безсмертний.

«Реальною альтернативою федералізації є розвиток місцевого самоврядування. Чи, грубо кажучи, Магдебурзької системи. Тому що на питання, що отримає людина від федералізації, є лише одна відповідь – це перенесення конфлікту, який нині існує між громадянином із регіону і Києвом, на конфлікт між ним і Харковом, Черніговом і т.д.», - сказав він.

Безсмертний вважає, що саме Росія намагається нав’язати нам своє бачення федеративного устрою. Спочатку з’являться федеральні території, потім вони перетворяться на маріонеткові держави, які створять внутрішні проблеми в Україні. «Це одна зі складових «доктрини апельсинової дольки», що з’явилась в 19 столітті. Ззовні, через етнічні групи нав’язується тема територіального устрою, підігрівається, допоки не утворюється протодержавне утворення. Зрештою держава розвалюється, як апельсин на дольки. Ця концепція часто використовувалась в 19-20 ст. розвідками різних країн як спосіб розвалу держави-противника», - зазначив він.

На його думку, треба перезаснувати державу, бо існуюча система «породжує безкінечний конфлікт центральної еліти та самодостатніх регіональних еліт». При цьому пусковим «пусковим механізмом» мають стати права людини.

«Необхідно прокласти мости між державою та суспільством, які будуть не розділяти, а об’єднувати. Тому потрібний загальнонаціональний діалог на тему «Якої ми хочемо України?» Особливо на регіональному рівні, бо саме там, а не в Києві, повинна відродитися справжня політика», - переконаний Безсмертний.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: