Фігуранта «справи Онищенка» Постного «швидка» доставила в Апеляційний суд

Фігуранта «справи Онищенка» Постного «швидка» доставила в Апеляційний суд
pmg.ua

Постного привезли до Апеляційного суду Києва з лікарні швидкої медичної допомоги

Фігуранта «газової справи» Валерія Постного доставили в суд, біля будівлі залишається «швидка», повідомляє телеканал «112 Україна».

Постного привезли до Апеляційного суду Києва з лікарні швидкої медичної допомоги. Засідання у його справі призначено на 15:00, однак зараз на задньому дворі Апеляційного суду стоїть машина швидкої медичної допомоги, стоять співробітники з нашивками НАБУ.

Адвокат Постного заявив, що процедура була проведена з порушеннями: йому не вручили рішення суду. Детектив НАБУ сказав, що Постному та його адвокату також вручені рішення Апеляційного суду про доставку на засідання.

Зазначимо, що Постного вивезли з будівлі лікарні на каталці, він був прикритий простирадлом. Каталку завантажили в карету швидкої допомоги. За словами кореспондента «112 Україна», Постний був без свідомості, і в суд його повезли після того, як була надана допомога.

Нагадаємо, суд встановив двом, на думку слідства, ключових фігурантів «газової» справи Валерію Постному і Олегу Рябошапці вкрай низькі заставні суми – 1 млн грн і 1,5 млн грн відповідно. 22 червня після внесення застави Рябошапка і Постний були звільнені з-під арешту, але їх знову затримали на виході з Лук'янівського СІЗО по іншому епізоду, який також стосується «газової справи». Олегу Рябошапці було призначено заставу в розмірі 100 млн грн.

19 червня суд заарештував на 60 днів 10 осіб, затриманих 15 червня у «газовій справі», в якій також фігурує народний депутат Олександр Онищенко. За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: