Фініш «Союзної держави»? Росія вводить прикордонний контроль літаків з Білорусі

Фініш «Союзної держави»? Росія вводить прикордонний контроль літаків з Білорусі
Літак білоруської авіакомпанії

Росія планує ввести режим прикордонної зони вздовж всього російсько-білоруського кордону

Росія вводить прикордонний контроль щодо громадян третіх країн, які прибувають з Білорусі або відлітають в республіку. Про це в п'ятницю, 5 травня, заявив держсекретар Союзної держави Росії і Білорусі Григорій Рапота, повідомляють російські ЗМІ.

Нові правила не торкнуться російських і білоруських пасажирів, підкреслив він. Рапота додав, що всі рейси між країнами з 15 травня будуть переведені в міжнародні сектори аеропортів.

Держсекретар також зауважив, що єдиною зміною для росіян і білорусів в даному випадку стане обов'язок зберігати посадковий талон, який підтверджує їх приліт або виліт в сусідню країну. «Відмітки про перетин кордону в паспорті проставляти не будуть», - запевнив Рапота.

У лютому стало відомо про плани Росії ввести режим прикордонної зони вздовж всього російсько-білоруського кордону. Відповідні накази підписав директор ФСБ Олександр Бортніков.

Білоруський журналіст Антон Кашліков припустив тоді, що подібні заходи є відповіддю Москви на спрощення візового режиму Мінськом. У січні президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ про безвізовий в'їзд для мандрівників з 80 держав.

Читайте також матеріал «Главкома» Шпагат Лукашенка. Бацька між Москвою та Києвом

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: